Saparomäen turvakoti tarvitsee vapaaehtoistyövoimaa toimiakseen. Etsimme jatkuvasti:

  • päivävapaaehtoisia, jotka tulevat vähintään kerran kuussa muutamaksi tunniksi kerrallaan
  • pidempiaikaisia vapaaehtoisia, jotka tulevat muutamaksi päiväksi kerrallaan
  • talkoolaisia, jotka osallistuvat talkoopäiviin
  • työharjoittelijoita
  • Kesällä 2021 järjestämme myös neljän päivän pituisia talkooleirejä

Päivävapaaehtoisten hommiin kuuluu esimerkiksi virikkeiden keksimistä Saparomäen asukkaille sekä auttamista ruokkimisessa ja siivoamisessa.

Pidempiaikaiset vapaaehtoiset voivat auttaa eläinsuojan päivittäisissä rutiinitöissä.

Talkoissa mm. teemme erilaisia rakennusprojekteja, keksimme virikkeitä eläimille jne.

Työharjoittelijat voivat olla opiskelijoita esim. eläintenhoidon tai eläiten kouluttamisen aloilla, timpureita, puutarhureita tms.

Myös ainakin seuraavista taidoista on Saparomäellä hyötyä: valokuvaaminen, videoiden editointi, graafiset taidot, kielenkääntäminen, leipominen, asiakaspalvelu avoimien ovien päivänä ja varainkeruutapahtumien järjestäminen.

Miten mukaan?

Voit ilmoittautua vapaaehtoiseksi tai talkoolaiseksi täyttämällä alla olevan lomakkeen.

Voit tulla yksin tai yhdessä kavereiden kanssa. Aikaisempaa osaamista ei tarvitse olla, neuvomme mielellämme. Työ on fyysistä, joskus raskastakin, joten olethan jaksavainen sekä henkisesti että fyysisesti. Lapset ovat tervetulleita mukaan, mutta pienempien lasten kanssa työskentely on vaikeaa.

Saparomäellä on talkoovakuutus, mutta se ei ole yhtä kattava kuin jos sinulla on oma henkilökohtainen tapaturvavakuutus. Talkoovakuutuksemme korvaa ikävä kyllä vain Suomen sosiaaliturvan piirissä olevien henkilöiden pienet tapaturmat.

Talkoolaiseksi vai vapaaehtoiseksi?

  1. Talkoolainen = viikonloppuna päiväseltään talkoilemassa käynyt
  2. Vapaaehtoinen = pidempään kuin viikonlopun ajan oleva henkilö, joka mahdollisesti myös yöpyy Saparomäellä

Vapaaehtoiset majoittuvat omassa rakennuksessaan joko sängyllä tai patjoilla. Omat makuupussit, tyynyliinat ja pyyhkeet on hyvä ottaa mukaan. Päiväseltään talkoissa käyville tarjoamme lounaan, yöpyjiltä pyydämme 3 euroa/vrk kattaaksemme osan ateriakuluista. Maksu maksetaan mieluiten etukäteen pankkitilille, mutta myös käteinen käy. Saparomäellä noudatetaan vegaanista elämäntapaa.

Kissat ja koirat ovat tervetulleita, mutta ne on ehdottomasti pidettävä kytkettynä ulkona, eivätkä eläimet saa pelotella Saparomäen asukkaita.

Varotoimet pandemian aikana

Koronan takia noudatetaan tiettyjä varotoimia:
– Tule vain oireettomana
– Työskentelemme ulkona turvavälein tai sisällä vuorotellen tai maskien kanssa
– Vapaaehtoiset nukkuvat samassa talossa keskenään omalla riskillä. Sovittaessa samaan aikaan ei ole muita vapaaehtoisia, jolloin riskiä ei luonnollisestikaan ole.

Lue talkoolaisten ja vapaaehtoisten kokemuksia täältä. Tervetuloa mukaan Saparomäen joukkoihin edistämään eläimille parempaa elämää!

Ilmoittaudu mukaan!


Tietosuoja | Meille on erittäin tärkeää, että jäsentemme ja tukijoidemme henkilötietoja käsitellään turvallisesti ja luottamuksellisesti. Tietosuojaselosteestamme voit lukea, miten ja mihin tarkoituksiin.