Saparomäen turvakoti tarvitsee vapaaehtoistyövoimaa toimiakseen. Kesällä 2020 etsimme apuvoimia esimerkiksi seuraaviin töihin:

  • Aidan rakentaminen possuille, kanoille ja lampaille
  • Eläinten virikkeellistäminen
  • Pihan siivoaminen / puutarhatyöt

Myös ainakin seuraavista taidoista on Saparomäellä hyötyä: valokuvaaminen, videoiden editointi, graafiset taidot, kielenkääntäminen, leipominen, asikaspalvelu avoiminen ovien päivänä, varainkeruutapahtumien järjestäminen.

Voit ilmoittautua vapaaehtoiseksi tai talkoolaiseksi täyttämällä alla olevan lomakkeen. Varsinkin pidempiaikaisiin vapaaehtoishommiin on pula.

Voit tulla yksin tai yhdessä kavereiden kanssa. Aikaisempaa osaamista ei tarvitse olla, neuvomme mielellämme. Työ on fyysistä, joskus raskastakin, joten olethan jaksavainen sekä henkisesti että fyysisesti.

Saparomäellä on talkoovakuutus, mutta se ei ole yhtä kattava kuin jos sinulla on oma henkilökohtainen tapaturvavakuutus. Talkoovakuutuksemme korvaa ikävä kyllä vain Suomen sosiaaliturvan piirissä olevien henkilöiden pienet tapaturmat.

Haluaisitko mukaan talkoolaiseksi vai vapaaehtoiseksi?
1. Talkoolainen = viikonloppuna päiväseltään talkoilemassa käynyt
2. Vapaaehtoinen = Pidempään kuin viikonlopun ajan oleva henkilö, joka mahdollisesti myös yöpyy Saparomäellä

Vapaaehtoiset majoittuvat omassa rakennuksessaan joko sängyllä tai patjoilla. Omat makuupussit, tyynyliinat ja pyyhkeet on hyvä ottaa mukaan. Päiväseltään talkoissa käyville tarjoamme lounaan, yöpyjiltä pyydämme 3 euroa/vrk kattaaksemme osan ateriakuluista. Maksu maksetaan mieluiten etukäteen pankkitilille, mutta myös käteinen käy. Saparomäellä noudatetaan vegaanista elämäntapaa.

Kissat ja koirat ovat tervetulleita, mutta ne on ehdottomasti pidettävä kytkettynä ulkona eivätkä eläimet saa pelotella Saparomäen asukkaita.

Valitettavasti joudumme koronan takia tekemään tiettyjä varotoimia: 
– Tule vain oireettomana
– Yhden päivän talkoolaisille tarjoamme valmisruokaa. Muuten vapaaehtoiset valmistavat itse ruokansa (voimme hankkia tarvikkeet)
– Emme pysty hakemaan, joten joudut joko tulemaan omalla autolla, kävelemään tai (sähkö)pyöräilemään Porvoosta (5km). Tuomme sinulle pyörän ja kypärän. Bussit kulkevat perille Saparomäelle Porvoosta harvakseltaan arkisin.
– Työskentelemme ulkona turvavälein tai sisällä vuorotellen
– Vapaaehtoiset nukkuvat samassa talossa keskenään omalla riskillä. Sovittaessa samaan aikaan ei ole muita vapaaehtoisia, jolloin riskiä ei luonnollisestikaan ole.
– Lapset ovat normaalisti tervetulleita Saparomäelle, mutta nyt harkitsemme asiaa tapauskohtaisesti, sillä lapset eivät yleensä osaa pitää turvavälejä.
– Varotoimilistaa päivitetään tarpeen mukaan.

Lue talkoolaisten kokemuksia täältä.

Halutessasi voit myös ottaa yhteyttä osoitteeseen info@saparomaki.fi ja ilmoittautua talkoolaiseksi/vapaaehtoiseksi sitä kautta. Tervetuloa mukaan Saparomäen joukkoihin edistämään eläimille parempaa elämää!

 

Tietosuoja | Meille on erittäin tärkeää, että jäsentemme ja tukijoidemme henkilötietoja käsitellään turvallisesti ja luottamuksellisesti. Tietosuojaselosteestamme voit lukea, miten ja mihin tarkoituksiin.