Nyt voit tukea Saparomäkeä ryhtymällä suosikkikanasi ikiomaksi kummiksi! Kummina olet mukana varmistamassa, että lintuystäväsi saa parhaan mahdollisen hoidon sen loppuelämän kodissa Saparomäellä. Kummina saat sähköpostiisi erityisen kummikirjeen, jossa kuulet kummikanasi kuulumiset kaksi kertaa vuodessa. Kummit saavat myös kutsuja erityisiin kummitapahtumiin, joissa on mahdollisuus tavata turvakodin asukkaita henkilökohtaisesti. Kummimaksu on säännöllinen kuukausilahjoitus, joka tehdään automaattisena maksuna verkkopankista. Yhdellä kanalla voi olla useampi kummi.

Kenen kummiksi sinä haluaisit ryhtyä?

Rooster

Tämä upea töyhtöpää on paduankana Rooster. Rooster löytyi pienenä harhailemasta kaupunkialueelta, josta se päätyi Pääkaupunkiseudun eläinsuojeluyhdistyksin hoiviin ja sitä kautta Saparomäelle huhtikuussa 2019. Rooster on ihan omanlaisensa persoona. Maskuliinisesta nimestään huolimatta Rooster pyöräyttää munan pesään kimpoiltuaan ensin kovaäänisesti pitkin kanalaa. Rooster rakastaa rapsutuksia ja eikä meinaa päästä ihmistä kanalasta lähtemään lisärapsutusten toivossa.  Se viipottaa menemään tukka silmilläkin, mutta menon helpottamiseksi Saparomäki tarjoaa sille säännöllisesti myös parturointipalveluja. 

Sylvesteri

Kirjavahöyheninen Sylvesteri-kukko on leppoisa ja kohtelias kaveri! Sylvesteri on ehtinyt jo aikuiseen ikään, sillä sen on arvioitu olevan kolmesta viiteen vuotta vanha. Sylvesteri on löytynyt metsästä, josta sen pelasti Pääkaupunkiseudun eläinsuojeluyhdistys. Saparomäelle se muutti huhtikuussa 2019. Ruokaa tarjoiltaessa Sylvesteri kertoo kanoille kovaäänisesti, että täällä on ruokaa ja usein antaa kanojen syödä ensin. Sylvesteri ei viihdy orrella, vaan nukkuu mieluummin pesässä ja yrittää kutsua sinne kanatkin – aina siinä kuitenkaan onnistumatta. Sylvesteri on aamuäreä, eikä pidä punaisista kumisaappaista varsinkaan aamuisin.     

Hilda-Elviira

Tämä tomera rouva sai nimekseen Hilda-Elviira, kun se muutti Saparomäelle huhtikuussa 2019. Noin vuoden ikäseksi arvioitu Hilda-Elviira löytyi Roosterin tapaan harhailemasta kaupunkialueelta, josta sen pelasti ja toimitti Saparomäelle Pääkaupunkiseudun eläinsuojeluyhdistys. Hilda-Elviira puolustaa muita parvensa jäseniä: mikäli ihminen ottaa Roosterin tai Sylvesterin syliin, täytyy varoa Hilda-Elviiran nokkaa – sieltä saattaa tulla näykkäisy.

Kummiksi pääset täyttämällä alla oleva lomakkeen ja maksamalla kummimaksun verkkopankissasi.

Rahankeräyslupa ja tietosuojaseloste löytyvät täältä.