Väinö saapui Saparomäelle kesäkuussa 2022. Väinö syntyi oletettavasti tuotantotilalla, mutta siirtyi ns. kesälampaaksi kahden muun pässin kanssa. Väinö oli kavereineen määrä tappaa syksyllä, mutta kaksi lampaista karkasi ja Väinö jäi yksin. Väinön elämästä ja kuolemasta äänestettiin ja elämä voitti: Väinö sai kodin Saparomäeltä.
Väinö on luonteeltaan oikea halinalle ja haluaa olla ihmisen lähellä. Hän myös syö vähän liikaakin ja pikkuinen lammas pitääkin rauhottaa rapsuttelulla välillä märehtimäänkin.
Väinö on syntynyt 30.8.21.


Saara saapui Saparomäelle tammikuussa 2022 yhdessä Tyynen kanssa pieneltä tilalta joka ei pystynyt pitämään enää lampaita. Saara on rodultaan ahvenanmaanlammas. Saara on rohkea kaveri, joka hyppää vaikka vasten leipää saadakseen. Saara on syntynyt 25.4.2014.


Tyyne saapui Saparomäelle tammikuussa 2022 yhdessä Saaran kanssa pieneltä tilalta joka ei pystynyt enää pitämään lampaita. Tyyne on rodultaan ahvenanmaanlammas. Sarvistaan huolimatta hän ei puske vaan väistää. Tyyne on melko arka, ja vetäytyy ihmisestä mieluummin kauemmas, ellei tällä satu olemaan leipäpalaa kädessä. Tyyne on syntynyt 17.4.2013.


Tilda saapui Saparomäelle yhdessä ystävänsä Hilman kanssa toukokuussa 2020 teurasuhan alta. Tildalla oli entisessä paikassa adoptiokaritsat, joita se oli imettänyt. Tilda tykkää kovasti rapsutuksista. Tilda rakastaa kiipeillä, pyrähdellä juoksuun ja pukitella Hilman kanssa. Tilda on syntynyt 11.7.2018.


Hilma saapui Saparomäelle yhdessä ystävänsä Tildan kanssa toukokuussa 2020 teurasuhan alta. Hilma on utelias kaveri, ja on tunkemassa päätään kaikkialle, mistä vaan voisi löytyä jotakin syötävää. Hilman suuhun on lähtenyt niin maissintaimet kun kaalimaankin kaalit. Kun Hilmaa rapsuttaa, sen häntä vipattaa kovaa vauhtia. Erityisesti lapset ovat Hilman mieleen ja pelkkä Hilman ohikävely saattaa herättää hännän eloon. Hilma on syntynyt 15.7.2018.


Sohvi saapui Saparomäelle syyskuussa 2020 karitsansa Rosan ja samassa laumassa asuneen Elvin kanssa. Sohvi on syntynyt 11.4.2014. Tullessaan Saparomäelle Sohvi vielä imetti Rosaa silloin tällöin. Sohvin toinen nimi voisi olla vasikka – hän kun on hyvin suurikokoinen ja vasikan värinen.

Sohvi rakastaa rapsutuksia ja painautuu helposti rapsuttajaansa vasten. Kun rapsutuksen lopettaa, Sohvi kuopii sorkillaan ihmisen jalkoja vaatien lisää hellyttelyjä. Sohvi tietää myös paikkansa, eikä anna muiden pukitella hänelle. Sohvi tuli Saparomäelle pieneltä tuotantotilalta kun tila halusi vähentää lammaskantaansa.


Rosa saapui Saparomäelle syyskuussa 2020 äitinsä Sohvin ja samassa laumassa asuneen Elvin kanssa. Rosa on syntynyt 11.4.2020 ja oli Saparomäkeen saapuessaan vielä karitsa. Sohvi imetti Rosaa vielä silloin tällöin Saparomäelle tullessaan.

Rosa oli aluksi hieman arka, mutta rohkaistui pian ja nykyään onkin etunenässä haluamassa rapsutuksia ja herkkuja. Välillä on tarve pomppia ja hyppiä innoissaan. Rosa tuli Saparomäelle pieneltä tuotantotilalta kun tila halusi vähentää lammaskantaansa.Tildan, Hilman, Sohvin ja Rosan kuvat on ottanut Jason Rohde.


Pssst! Voit tukea Saparomäen pitkäjänteistä työtä lampaiden hyväksi ryhtymällä kummiksi.