Tilda saapui Saparomäelle yhdessä ystävänsä Hilman kanssa toukokuussa 2020 teurasuhan alta. Tildalla oli entisessä paikassa adoptiokaritsat, joita se oli imettänyt. Tilda tykkää kovasti rapsutuksista. Tilda rakastaa kiipeillä, pyrähdellä juoksuun ja pukitella Hilman kanssa. Tilda on syntynyt 11.7.2018.


Hilma saapui Saparomäelle yhdessä ystävänsä Tildan kanssa toukokuussa 2020 teurasuhan alta. Hilma on utelias kaveri, ja on tunkemassa päätään kaikkialle, mistä vaan voisi löytyä jotakin syötävää. Hilman suuhun on lähtenyt niin maissintaimet kun kaalimaankin kaalit. Kun Hilmaa rapsuttaa, sen häntä vipattaa kovaa vauhtia. Erityisesti lapset ovat Hilman mieleen ja pelkkä Hilman ohikävely saattaa herättää hännän eloon. Hilma on syntynyt 15.7.2018.


Elvi saapui Saparomäelle syyskuussa 2020 yhdessä Sohvin ja Rosan kanssa. Elvi on jo vanha mummeli (synt. 1.4.2009). Rauhallinen Elvi väistelee Hilmaa ja Tildaa, mutta toisaalta muut seuraavat häntä laitumelle.

Elvi rakastaa rapsutuksia ja hänellä onkin ihan erityisen pehmeä villa jota silittää. Elvi painautuu ihmistä vasten ja voisi olla siinä vaikka koko päivän. Elvi tuli Saparomäelle pieneltä tuotantotilalta, kun tila halusi vähentää lammaskantaansa eikä Elvi ollut enää pariin vuoteen ole karitsoinut.


Sohvi saapui Saparomäelle syyskuussa 2020 karitsansa Rosan ja samassa laumassa asuneen Elvin kanssa. Sohvi on syntynyt 11.4.2014. Tullessaan Saparomäelle Sohvi vielä imetti Rosaa silloin tällöin. Sohvin toinen nimi voisi olla vasikka – hän kun on hyvin suurikokoinen ja vasikan värinen.

Sohvi rakastaa rapsutuksia ja painautuu helposti rapsuttajaansa vasten. Kun rapsutuksen lopettaa, Sohvi kuopii sorkillaan ihmisen jalkoja vaatien lisää hellyttelyjä. Sohvi tietää myös paikkansa, eikä anna muiden pukitella hänelle. Sohvi tuli Saparomäelle pieneltä tuotantotilalta kun tila halusi vähentää lammaskantaansa.


Rosa saapui Saparomäelle syyskuussa 2020 äitinsä Sohvin ja samassa laumassa asuneen Elvin kanssa. Rosa on syntynyt 11.4.2020 ja oli Saparomäkeen saapuessaan vielä karitsa. Sohvi imetti Rosaa vielä silloin tällöin Saparomäelle tullessaan.

Rosa oli aluksi hieman arka, mutta rohkaistui pian ja nykyään onkin etunenässä haluamassa rapsutuksia ja herkkuja. Välillä on tarve pomppia ja hyppiä innoissaan. Rosa tuli Saparomäelle pieneltä tuotantotilalta kun tila halusi vähentää lammaskantaansa.


Ihanan lauman kuvat on ikuistanut Jason Rohde.


Pssst! Voit tukea Saparomäen pitkäjänteistä työtä lampaiden hyväksi ryhtymällä kummiksi.