Porvoossa sijaitsevaan Saparomäkeen voi tulla tutustumaan vierailupäivinä. Koululais- ja muille ryhmille avaamme ovet erikseen sovittuina aikoina. Saparomäki ei kuitenkaan ole kotieläinpiha vaan koti, jossa ihmiset voivat tutustua muunlajisten eläinten elämään asukkaiden ehdoilla.

Saparomäellä asustelee:
– possut Paavo, Lyyti ja Lempi
– lampaat Saara, Tyyne, Sohvi, Rosa, Hilma, Tilda ja Väinö
– kanat Tuuli, Tähti, Säde, Kalevi ja Hilkka
– koirat Selma ja Siiri

Kesän 2024 vierailupäivät on jo pidetty, kiitos vierailijoille!

Ilmoittautumislinkistä päädyt Vellon varaussivuille, jossa tarvitsee ensin valita haluamasi vierailutyyppi (vaihtoehdot: Vierailupäivä: tulen autolla / Vierailupäivä: tulen kävellen tai pyörällä / Vierailupäivä: tulen yhteiskuljetuksella) ja sitten etsiä kalenterista haluamasi päivämäärät ja kellonajat.

Paikalle pääsee yhteiskuljetuksella Porvoosta. Pihamme parkkipaikka on minimaalinen ja kannatamme ympäristösyistä joukkoliikennevälineitä. Kunakin vierailuaikana pihaan mahtuu ajamaan kahdella henkilöautolla, ja nämä paikat on tarkoitettu liikuntarajoitteisille ja pienten lasten perheille. Yhteiskuljetuksellakin pääsee pihaan asti, joten myös se sopii lapsiperheille ja monille liikuntarajoitteisille. Saparomäki ei valitettavasti ole esteetön.

Polkupyörällä ja kävellen tulijat voivat tulla itsekseen tiettyinä kellonaikoina. Huomiothan, ettei lähistöllä ole ns. tienposkia, joihin jättää autoa ja jatkaa matkaa kävellen. Tulethan paikalle sellaissa kengissä, joilla et ole kulkenut eläintiloilla tai kotieläinpihoilla.

Vierailupäivänä pääset tutustumaan Saparomäen asukkaisiin ja kuulemaan heidän tarinansa. Vatsansa voi täyttää Saparomäen vegaanisessa kahvilassa, jossa on myynnissä herkullisia leivonnaisia ja pikkusuolaista. Maksuvälineinä käy kortti, käteinen ja Mobilepay.

Vierailupäivät ovat ilmaisia, mutta yhteiskuljetuksella tulijoilta joudumme veloittamaan kuusi euroa yhteiskuljetusmaksusta.

P.S. Voit tulla tutustumaan Saparomäkeen myös talkoiden merkeissä!