Saparomäellä asuu tällä hetkellä kukko ja kanoja:

Sylvesteri saapui ensimmäisten asukkaiden joukossa Saparomäelle 3.4.2019. Sylvesteri on löytynyt hylättynä muiden kukkojen kanssa maaseudulta metsästä. Saparomäelle se saapui pääkaupunkiseudun eläinsuojeluyhdistyksen kautta. Sylvesteri on syntynyt noin vuonna 2015. Sylvesteri on muuten leppoisa kukko, paitsi aamuisin se vaikuttaa olevan hetkisen aikaa melkoinen mörrimöykky, siis ennen kuin on saanut ruokaa eteensä.


Peppilotta alias Peppi saapui Saparomäelle 16.9.2019 luomukanalasta kolmen muun kanan kanssa. Peppi on syntynyt joulukuussa 2017. Peppi on kova höpöttämään ja pitää omaa monologiaan tepastellessaan. Se ryntää vastaan herkkujen toivossa, mutta perääntyy jos yrittää koskettaa. Peppi on joukon kingi, mutta ystävällinen sellainen. Vähän hömelö touhottaja, joka herää ensimmäisenä ja menee nukkumaan viimeisenä, koska maailmassa on niin paljon tutkittavaa ja ihmeteltävää.


Sikuriina saapui Saparomäelle 16.9.2019 luomukanalasta kolmen muun kanan kanssa. Sikuriina on syntynyt joulukuussa 2017. Sikuriinan tavoittaa parhaiten ruokakupin ääressä ja se onkin Pitkätossuista parhaimman kuntoinen. Toisaalta se vetäytyy syrjään, mutta toisaalta taas on valmis taistelemaan ruuasta. Sikuriina on ihmistä kohden todella arka.


Ryhdy kanojen kummiksi ja tue pitkäjänteistä työtä eläinten hyväksi.