Saparomäellä asuu tällä hetkellä kolme herttaista kanaa, Sylvesteri, Hilda-Elviira ja Rooster.

Sylvesteri saapui ensimmäisten asukkaiden joukossa Saparomäelle 3.4.2019. Sylvesteri on löytynyt hylättynä muiden kukkojen kanssa maaseudulta metsästä. Saparomäelle se saapui pääkaupunkiseudun eläinsuojeluyhdistyksen kautta. Sylvesteri on syntynyt noin vuonna 2015. Se on muuten leppoisa kukko, paitsi aamuisin se näyttää olevan hetkisen aikaa melkoinen mörrimöykky.

Hilda-Elviira on ensimmäinen ei-ihmiseläin, joka astui Saparomäen maankamaralle (tai oikeastaan kanalan lattialle) 3.4.2019. Hilda-Elviira on hieman ujo ihmisten seurassa ainakin vielä. Hilda-Elviira on löytynyt hylättynä tepastelemasta kaupunkialueelta. Saparomäelle se saapui pääkaupunkiseudun eläinsuojeluyhdistyksen kautta. Hilda-Elviira on syntynyt noin vuonna 2018.

Rooster eli tuttavallisemmin Ruusteri saapui Saparomäelle ensimmäisten asukkaiden joukossa 3.4.2019. Rooster on sosiaalinen ja juttelevainen kaveri, joka melkein pönkee ihmisen syliin. Nimestään huolimatta Rooster pyöräyttää silloin tällöin munia pesään. Rooster on jalostettu kanaksi, joka ei näe kunnolla sulkatupsujensa takaa, joten sulkia täytyy välillä parturoida lyhyemmäksi. Rooster löytyi kaupungista yksin tepastelemasta. Saparomäelle se saapui pääkaupunkiseudun eläinsuojeluyhdityksen kautta. Rooster on syntynyt vuonna 2018.