Saparomäellä asuu tällä hetkellä kukko ja kanoja:

Sylvesteri saapui ensimmäisten asukkaiden joukossa Saparomäelle 3.4.2019. Sylvesteri on löytynyt hylättynä muiden kukkojen kanssa maaseudulta metsästä. Saparomäelle se saapui pääkaupunkiseudun eläinsuojeluyhdistyksen kautta. Sylvesteri on syntynyt noin vuonna 2015. Se on muuten leppoisa kukko, paitsi aamuisin se näyttää olevan hetkisen aikaa melkoinen mörrimöykky ennen kuin on saanut ruokaa eteensä.


Hilda-Elviira on ensimmäinen ei-ihmiseläin, joka astui Saparomäen maankamaralle 3.4.2019. Hilda-Elviira on löytynyt hylättynä tepastelemasta kaupunkialueelta. Saparomäelle se saapui pääkaupunkiseudun eläinsuojeluyhdistyksen kautta. Hilda-Elviira on syntynyt noin vuonna 2018. Hilda-Elviira puolustaa muita parvensa jäseniä: mikäli ihminen ottaa toisen kanan syliin, täytyy varoa Hilda-Elviiran nokkaa – sieltä saattaa tulla näykkäisy.


Peppilotta alias Peppi saapui Saparomäelle 16.9.2019 luomukanalasta kolmen muun kanan kanssa. Peppi on syntynyt joulukuussa 2017. Peppi on kova höpöttämään ja pitää omaa monologiaan tepastellessaan. Se ryntää vastaan herkkujen toivossa mutta perääntyy jos yrittää koskettaa. Peppi on joukon kingi, jonka silmät ovat niin julman näköiset, että ovat jo kauniit.


Sikuriina saapui Saparomäelle 16.9.2019 luomukanalasta kolmen muun kanan kanssa. Sikuriina on syntynyt joulukuussa 2017. Sikuriinan tavoittaa parhaiten ruokakupin ääressä ja se onkin Pitkätossuista parhaimman kuntoinen. Toisaalta se vetäytyy syrjään, mutta toisaalta taas on valmis taistelemaan ruuasta.


Kissanminttu saapui Saparomäelle 16.9.2019 luomukanalasta kolmen muun kanan kanssa. Kissanminttu on syntynyt joulukuussa 2017. Kissanminttu on ollut ajokanana entisessä elämässään. Hän taisteli hengestään ensimmäiset päivät Saparomäellä, mutta eläinlääkärikäynnit ja kuntoutus on saanut hänet voimaan paremmin. Kissanminttu onkin Pepin ohella rohkein kana, joka uskaltautuu tulla lähimmäs ihmistä.


Nuppu saapui Saparomäelle 20.11.19. Nuppu oli jäänyt edellisessä kodissaan parvensa ainoaksi kun sen lajitoverit olivat kuolleet. Kanat eivät viihdy yksin, joten Nuppu sai paikan Saparomäeltä muiden kanojen luota. Ihmisiä kohtaan Nuppu on kesy, mutta muita kanoja kohtaan ujo. Nuppu rakastaa puuroa, kaalia ja hedelmiä. Hän tykkää tonkia ympäri pihaa ja katselee mielellään myös ikkunasta orrella istuen maailman menoa. Nuppu on syntynyt loppukeväästä 2017.