Sylvesteri saapui ensimmäisten asukkaiden joukossa Saparomäelle 3.4.2019. Sylvesteri on löytynyt hylättynä muiden kukkojen kanssa maaseudulta metsästä. Saparomäelle se saapui pääkaupunkiseudun eläinsuojeluyhdistyksen kautta.

Sylvesteri on syntynyt noin vuonna 2015. Sylvesteri on muuten leppoisa kukko, paitsi aamuisin se vaikuttaa olevan hetkisen aikaa melkoinen mörrimöykky, siis ennen kuin on saanut ruokaa eteensä.


Sikuriina saapui Saparomäelle 16.9.2019 luomukanalasta kolmen muun kanan kanssa. Sikuriina on syntynyt joulukuussa 2017. Sikuriinan tavoittaa parhaiten ruokakupin ääressä ja se onkin Pitkätossuista parhaimman kuntoinen. Toisaalta se vetäytyy syrjään, mutta toisaalta taas on valmis taistelemaan ruuasta. Sikuriina on ihmistä kohden todella arka.


Helmi saapui keväällä 2021 Saparomäelle tuotantotilalta yhdessä Hilpan, Hillevin ja Hetan kanssa. Helmillä oli aluksi vaikeita  mielenterveysongelmia. Hän nokki kaikkia muita kanoja pakonomaisesti.

Vaikka tilannetta mentiin häiritsemään rauhallisella kävelyllä kohti, Helmi jatkoi matkalla toisten nyppimistä. Helmi on itse kaikista  nokituin ja osa hänen sulistaan on ihan katki poikki. Nyt Helmi on  lopettanut nokkimisen, sillä enää ei tarvitse muodostaa jatkuvasti uutta nokkimisjärjestystä kuten suurissa tuotantotilojen parvissa.

Helmi  kuitenkin edelleen syö itsensä aivan ähkyyn ja kupu on kivikova iltaisin. Helmi käytettiin eläinlääkärissä, jonka mukaan aika auttaa ahmimisongelmaan kun Helmi ymmärtää, että täällä on tilaa syödä ja ruokaa riittää kaikille. Alipainoinen Helmi on porukan pahnan pohjimmainen, mutta kuitenkin reipas pikkukana, joka kulkee muiden mukana. Helmi on syntynyt kesällä 2019.


Heta saapui keväällä 2021 Saparomäelle tuotantotilalta yhdessä Hilpan, Hillevin ja Helmin kanssa. Kun nelikko tottui paikkaan, Heta alkoi ottaa  eniten ihmisiin kontaktia. Jos istut maassa, Heta tulee vetäisemään vaatteesta ja katsomaan, että kukas tyyppi tuo on.

Hetalla  on niin iso harjas, että sen alta on vaikea nähdä. Pikkuhiljaa harjas on kuitenkin noussut vähän ylemmäs kun Heta on saanut tottua pikkuparveen jättiparven sijaan. Hetalla on muiden kanojen tapaan höyhenet huonossa kunnossa eikä mahassa ole höyheniä lainkaan. Heta on syntynyt kesällä 2019.


Voit tukea Saparomäen pitkäjänteistä työtä kanojen hyväksi ryhtymällä kummiksi.