Sylvesteri saapui ensimmäisten asukkaiden joukossa Saparomäelle 3.4.2019. Sylvesteri on löytynyt hylättynä muiden kukkojen kanssa maaseudulta metsästä. Saparomäelle se saapui pääkaupunkiseudun eläinsuojeluyhdistyksen kautta.

Sylvesteri on syntynyt noin vuonna 2015. Sylvesteri on muuten leppoisa kukko, paitsi aamuisin se vaikuttaa olevan hetkisen aikaa melkoinen mörrimöykky, siis ennen kuin on saanut ruokaa eteensä. Sylvesterillä on monimuotoinen juttelurepertuaari. Hän kertoo kanoille ruokatarjoiluista, esittelee heille hyviä pesimispaikkoja, varoittaa ilma- ja maapedoista eri äänillä ja pitää toki huolta reviiristäänkin.


Sikuriina saapui Saparomäelle 16.9.2019 luomukanalasta Peppilotan, Rullakartiinan ja Kissanmintun kanssa. Sikuriina on syntynyt joulukuussa 2017. Sikuriina oli ensimmäiset kolme vuotta todella arka ihmistä kohtaan, kunnes tapahtui muutos: hänestä alkoi löytyä kukon piirteitä. Hän ei muni enää ja hänen harjaksensa on kasvanut komeaksi ja hyvin tummanpunaiseksi. Lisäksi Sikuriina on kasvattanut itselleen kannuskynnet. On mahdollista, että hänellä on saattanut olla esimerkiksi munanjohtimen tulehdus, joka on aiheuttanut sen, että testosteronia on alkanut erittymään tavallista enemmän. Yhtä kaikki, se saattaa olla salaisuus siihen että Sikuriina on elänyt niin pitkään. Muut Pitkätossut ovat kuolleet jo aikaa sitten erilaista munimisista johtuviin sairauksiin. Nykyään Sikuriina on rohkea ja vilask menijä.


Helmi saapui keväällä 2021 Saparomäelle tuotantotilalta yhdessä Hilpan, Hillevin ja Hetan kanssa. Helmillä oli aluksi vaikeita  mielenterveysongelmia. Hän nokki kaikkia muita kanoja pakonomaisesti.

Vaikka tilannetta mentiin häiritsemään rauhallisella kävelyllä kohti, Helmi jatkoi matkalla toisten nyppimistä. Helmi on itse kaikista  nokituin ja osa hänen sulistaan on ihan katki poikki. Nyt Helmi on  lopettanut nokkimisen, sillä enää ei tarvitse muodostaa jatkuvasti uutta nokkimisjärjestystä kuten suurissa tuotantotilojen parvissa. Aluksi Helmi kuitenkin söi itsensä aivan ähkyyn ja kupu oli kivikova iltaisin. Helmi käytettiin eläinlääkärissä, jonka mukaan aika auttaa ahmimisongelmaan kun Helmi ymmärtää, että täällä on tilaa syödä ja ruokaa riittää kaikille. Helmi on porukan pahnan pohjimmainen, mutta kuitenkin reipas pikkukana, joka kulkee muiden mukana. Helmi on syntynyt kesällä 2019.


Tuulikki saapui Saparomäelle maaliskuussa 2022. Tuulikki on saanut elää rakastettuna hyvässä kodissa. Kun Tuulikki oli nuorempi, hän teki salapesän pappamopon renkaaseen ja toi parveensa yllätyksenä neljä tipua. Maailma kuitenkin vei poikaset ja muun parven mennessään ja he kuolivat kuka mihinkin ja vain Tuulikki jäi jäljelle. Koska kanan ei ole hyvä olla yksin, pääsi Tuulikki Saparomäelle.

Ilmajoen kantaa oleva maatiaiskana Tuulikki on melko moinen kaivelija, jollaista Saparomäellä ei ole ennen nähtykään. Siinä menee juomakupit ja muut aivan pehkuun kun Tuulikki etsii ruokaa. Tuulikki onkin määrätietoinen menijä, joka on alkukankeuksien jälkeen solahtanut muuhun kanaparveen hyvin. Tuulikki on syntynyt syksyllä 2017.


Tähti saapui Saparomäelle kesällä 2022 eläinsuojelutapauksena yhdessä Säteen ja Tuulin kanssa. Tähti on syntynyt luultavasti vuonna 2021. Tähti rakastaa vapautta! Se on ensimmäisten joukossa kirmaamassa vapauteen kun ulko-aitauksen ovi avataan. Tähti rakastaa tonkia pihalta syötävää ja tutkiskella maailmaa muutenkin. Tähti on maatiaisrotuinen vilkas kaveri.


Tuuli saapui Saparomäelle kesällä 2022 eläinsuojelutapauksena yhdessä Tähden ja Säteen kanssa. Tuuli on syntynyt luultavasti vuonna 2021. Tuuli kirmailee pitkin pihaa ruokaa etsien. Tuuli on maatiaisrotuinen sopuisa kaveri.


Säde saapui Saparomäelle kesällä 2022 eläinsuojelutapauksena yhdessä Tähden ja Tuulin kanssa. Säde on syntynyt luultavasti vuonna 2021. Säde ryntää muiden mukana ulos päästyään kuopsuttelemaan pitkin pihaa ja hänet onkin vaikein saada takaisin aitaukseen, sillä vapaana olis niin kiva olla. Säde on maatiaisrotuinen kaveri.Voit tukea Saparomäen pitkäjänteistä työtä kanojen hyväksi ryhtymällä kummiksi.