Hilkka on noin vuonna 2016 syntynyt kanarouva, arviolta jonkinlainen silkkikanasekoitus. Hän päätyi vanhasta kodistaan Saparomäelle kesällä 2023 yhdessä Kalevi-kukon kanssa. Aina elämä ei mene niin kuin on suunniteltu ja hän joutui vaihtamaan kotia ihmisen elämäntilanteen muututtua.

Hilkka ei enää muni, mikä antaa toivoa pitkän kananelämän puolesta, koska muniminen on elimistölle raskasta.

Hilkka sopeutui Saparomäelle hyvin Kalevin kanssa, ja tiimiytyi etenkin Säteen kanssa.


Kalevi tuli Saparomäelle kesällä 2023 hoitamaan kukon tehtäviä kanaparveen, kun hän tarvitsi uuden kodin ja turvakodilla oli hänelle ja Hilkalle sopivasti tilaa. Kalevin ja Hilkan ihmisen elämäntilanne muuttui ja hän etsi kanoille uutta hoitajaa ja pysyvää kotia, kun elämä ei ikävä kyllä aina mene niin, että voisi hoitaa loppuun saakka ne eläimet, joista on alunperin ottanut vastuun.

Kalevi on silkkikukko ja syntynyt vuonna 2021. Hänen kiekunsa on kuin suoraan oppikirjasta – täydellisen upea kukkokiekuu.


Tähti saapui Saparomäelle kesällä 2022 eläinsuojelutapauksena yhdessä Säteen ja Tuulin kanssa. Tähti on syntynyt luultavasti vuonna 2021. Tähti rakastaa vapautta! Hän on ensimmäisten joukossa kirmaamassa vapauteen, kun ulko-aitauksen ovi avataan. Tähti rakastaa tonkia pihalta syötävää ja tutkiskella maailmaa muutenkin. Tähti on maatiaisrotuinen vilkas kaveri.


Tuuli saapui Saparomäelle kesällä 2022 eläinsuojelutapauksena yhdessä Tähden ja Säteen kanssa. Tuuli on syntynyt luultavasti vuonna 2021. Tuuli kirmailee pitkin pihaa ruokaa etsien. Tuuli on maatiaisrotuinen sopuisa kaveri.


Säde saapui Saparomäelle kesällä 2022 eläinsuojelutapauksena yhdessä Tähden ja Tuulin kanssa. Säde on syntynyt luultavasti vuonna 2021. Säde ryntää muiden mukana ulos päästyään kuopsuttelemaan pitkin pihaa ja hänet onkin vaikein saada takaisin aitaukseen, sillä vapaana olisi niin kiva olla. Säde on maatiaisrotuinen kaveri.


Voit tukea Saparomäen pitkäjänteistä työtä kanojen hyväksi ryhtymällä kummiksi.