Siiri saapui Saparomäelle Rescueyhdistys Kulkureiden kautta Romaniasta. Ensin Siiri tuli maaliskuussa 2023 kotihoitoon, mutta palaset loksahtivat paikoilleen niin hyvin, että Siiristä tuli pysyvä saparomäkeläinen. Siiri on hauska kaveri, joka on aina menossa mukana. Hän tulee kylkeen kiinni sohvalla, nukkuu kylmällä ilmalla ihmisen peiton alla ja riehuu lelujen kanssa kuin mikäkin pikkupentu. Siiri on juostessa kuin pieni salama. Hän rakastaa yli kaiken porkkanoita: Jos joku rouskuttaa porkkanaa, juoksee Siiri salamana paikalle vaikka kuinka kaukaa. 10.7.2013 syntynyt tyttö on täynnä elämää.

Romaniassa Siiri oli joutunut koiratarhalle kaiketi huoltajansa kuoltua. Onneksi tarha oli romanialaisittain hyvätasoinen, siellä mm. kävi päivittäin eläinlääkäri ja se oli Kulkureiden yhteistyötarha, minkä ansiosta Siiri sai uuden kodin. Romaniasta vanhan rouvan olisi ollut vaikea saada kotia. Tarhalla oli 400 muuta kotia etsivää koiraa ja koko Romaniassa on arviolta pari miljoonaa koditonta koiraa (lue Romanian tilanteesta lisää tästä). Eläinsuojelijat tekevät siellä ahkeraa työtä koirien steriloimiseksi, jotta uusia kodittomia koiria ei syntyisi, ja työtä maan eläintenpitokulttuurin muuttamiseksi, jotta koiria ei hylättäisi. Työn jatkuessa tämänhetkisille kodittomille yritetään kuitenkin löytää koteja, jotta kukin eläinyksilö pääsisi Siirin tavoin elämään heidän arvoistansa elämää.

Koska Saparomäki keskittyy nimenomaan ns. tuotantoeläimiin, ei Siirille oteta kummeja.

Selma saapui Saparomäelle Kulkureiden kautta helmikuussa 2022. Maailman ei ole kohdellut Selmaa kovin hyvin. Sen verran tiedämme hänen historiastaan, että Selmaa on käytetty koe-eläimenä Romaniassa ja sen jälkeen hän on ollut melko pitkään koiratarhalla. Selma on kaiken kaikkiaan epätoivottu monelle: hän on musta kieltä ja tassuja myöden, ja mustia koiria ja kissoja pidetään monessa maassa epäonnen tuottajina, joten heidän on vaikea löytää kotia. Toisekseen Selma on jo keski-iän ylittänyt, mikä ei myöskään nosta hänen arvoaan kodinsaajissa. Saparomäelle Selma kuitekin kelpaa juuri sellaisena kuin hän on. Selma on ihana rauhallinen mussukka, joka rakastaa raputuksia yli kaiken. Kun Selmalle juttelee ystävällisesti, saa taatusti hännänheilusta osakseen. Selman arvioitu syntymäaika on 10.10.2014. Koska Saparomäki keskittyy nimenomaan ns. tuotantoeläimiin, ei Selmalle oteta kummeja.