Lyyti-possu katselee kameraan päin heinäkasan takaa

Lyyti saapui Saparomäelle yhdessä siskonsa Lempin kanssa elokuussa 2022. Lyyti pelastui kuolemalta täpärästi: hän oli matkalla tuotantotilalta toiselle jatkokasvattamoon ja sieltä teurastamoon, mutta tipahtikin kahdeksan muun possun kanssa autosta tielle. Ihmisillä heräsi auttamisenhalu, ja possut haluttiin pelastaa. Niinpä Lyyti ja Lempi muutti Saparomäelle kahden kuukauden ikäisinä pieninä porsaina. Lyyti on sisaruksista rämäpäisempi, aina maistelemassa ihmisen lahjetta, saappaita ja sormiakin.. Lyyti on syntynyt kesäkuussa 2022

Kuva: Benjamin Blomstedt

Lempi-possu syö ruokakulhosta ruokaa ulkona

Lempi saapui Saparomäelle yhdessä siskonsa Lyytin kanssa elokuussa 2022. Lempi pelastui kuolemalta täpärästi: hän oli matkalla tuotantotilalta toiselle jatkokasvattamoon ja sieltä teurastamoon, mutta tipahtikin kahdeksan muun possun kanssa autosta tielle. Ihmisillä heräsi auttamisenhalu, ja possut haluttiin pelastaa. Niinpä Lempi ja Lyyti muuttivat Saparomäelle kahden kuukauden ikäisinä pieninä porsaina. Lempi on sisaruksista rauhallisempi, mutta ei todellakaan mikään rauhallinen hänkään. Lempi tykkää nukkua Lyytin vieressä olkien seassa ja maistella kaikkea ihmisten lahkeista sormiin saakka. Lempi on syntynyt kesäkuussa 2022.

Kuva: Benjamin Blomstedt

Paavo possu poseera lumihangessa

Paavo saapui Saparomäelle marraskuussa 2020 yhdessä Prinsessa-possun kanssa. Paavo ei ollut lähtenyt kasvamaan muiden porsaiden tavoin ja painoi vain kolme kiloa siinä vaiheessa, kun sen sisaret painoivat jo 20 kiloa.

Koska Paavo oli niin pieni, sitä ei huolittu jatkokasvattamoon. Kun Paavo pelastettiin oli hän jo kuoleman kielissä ja olipa emä tallonut Paavon jalankin.

Kun pikkuinen possu oli asustellut pari viikkoa kotihoidossa, alkoivat lämpö, rauha ja tuttipullosta saatu maito tehdä tehtäväänsa: Paavo lähti toipumaan hienosti.

Paavo on vilkas ja utelias possu. Se etsii ruokansa koirien virikeleuista ja oppii viisaanaa otuksena naksuttinkoulutuksella vaikka mitä! Paavo rakastaa tonkimista ja ruuan etsimistä eikä osaa kävellä hiljaa: aina pitää röhkiä ja ilmoittaa tulostaan. Paavo on syntynyt 9.9.2020.Pssst! Voit tukea Saparomäen pitkäjänteistä työtä possujen hyväksi liittymällä kummiksi.