Lumme possu seisoo karsinassa ja katsoo kameraan
Lumme <3

Lumme saapui saparomäelle kesäkuussa 2020. Ensimmäiset seitsemän elinvuottaan hän asui tavallisessa tuotantosikalassa siitosemakkona, ja porsi todennäköisesti muutaman kerran vuodessa.

Sen jälkeen Lumme pääsi asumaan parempiin olosuhteisiin muutaman muun sian kanssa vanhaan navettaan, jossa se sai vain olla, ilman vaateita. Elämä ei kuitenkaan mennyt niin kuin oli suunniteltu ja Lumpeelle alettiin etsimään uutta kotia.

Kun Saparomäen eläinsuoja valmistui, sai Lumme ensimmäisenä possuna sieltä loppuelämän kodin. Lumme on rauhallinen possumummo, joka kuluttaa päivät oljissa makoillen ja kesäisin mutakylvyssä loikoillen. Lummen oma piirre on ruokakupin retuuttaminen: välillä se löytyy Lummen pään alta, välillä ulkoa ja olipa se kerran päätynyt Lummen peppuunkin potaksi. Puhelias Lumme on syntynyt vuonna 2009.

Onni-possu seisoo ulkona kameraan päin ja katselee maisemia
Onni <3

Onni saapui Saparomäelle syyskuussa 2020. Onni syntyi tuotantotilalla, mutta koska Onnin hidas kasvuvauhti ei täyttänyt tuotantotilan tarpeita, se oli määrä tappaa normaalia aiemmin. Onni kuitenkin pelastettiin ja se sai elää seitsemän kuukauden iästä saakka pelastajansa luona. Perhe asui kuitenkin taajamassa, eikä Onnin melske oikein sopinut sinne, joten Onni muutti Saparomäelle.

Nyt Onni onkin kasvanut jo jättiläiseksi. Onni tykkää mutakylvyistä ja oljilla nukkumisesta. Onni osaa myös hakea palloa ja leikkiä piilosta. Onni on syntynyt 3.8.2018.


Komeat potretit possuista on ottanut Jason Rohde.


Ryhdy possujen kummiksi ja tue pitkäjänteistä työtä eläinten hyväksi.