Onni-possu seisoo ulkona kameraan päin ja katselee maisemia

Onni saapui Saparomäelle syyskuussa 2020. Onni syntyi tuotantotilalla, mutta koska Onnin hidas kasvuvauhti ei täyttänyt tuotantotilan tarpeita, se oli määrä tappaa normaalia aiemmin.

Onni kuitenkin pelastettiin ja se sai elää seitsemän kuukauden iästä saakka pelastajansa luona. Perhe asui taajamassa, jonne Onnin melske ei oikein sopinut, joten Onni muutti Saparomäelle.

Nyt Onni on kasvanut jo jättiläiseksi. Onni tykkää mutakylvyistä ja oljilla nukkumisesta. Onni osaa myös hakea palloa ja leikkiä piilosta. Onni on syntynyt 3.8.2018.

Kuva: Jason Rohde


Paavo possu poseera lumihangessa

Paavo saapui Saparomäelle marraskuussa 2020 yhdessä Prinsessa-possun kanssa. Paavo ei ollut lähtenyt kasvamaan muiden porsaiden tavoin ja painoi vain kolme kiloa siinä vaiheessa, kun sen sisaret painoivat jo 20 kiloa.

Koska Paavo oli niin pieni, sitä ei huolittu jatkokasvattamoon. Kun Paavo pelastettiin oli hän jo kuoleman kielissä ja olipa emä tallonut Paavon jalankin.

Kun pikkuinen possu oli asustellut pari viikkoa kotihoidossa, alkoivat lämpö, rauha ja tuttipullosta saatu maito tehdä tehtäväänsa: Paavo lähti toipumaan hienosti.

Paavo on vilkas ja utelias possu. Se etsii ruokansa koirien virikeleuista ja oppii viisaanaa otuksena naksuttinkoulutuksella vaikka mitä! Paavo rakastaa tonkimista ja ruuan etsimistä eikä osaa kävellä hiljaa: aina pitää röhkiä ja ilmoittaa tulostaan. Paavo on syntynyt 9.9.2020.


Pssst! Voit tukea Saparomäen pitkäjänteistä työtä possujen hyväksi liittymällä kummiksi.